23948sdkhjf

Miljoninvestering hos HK Scan inför Kina-certifiering

70 miljoner kronor skjuts in i Kristianstad-anläggningen – bland annat för effektivare produktion, men också för exportcertifiering.
HK Scan väljer att investera 70 miljoner kronor i sin anläggning i Kristianstad, i en insats för att modernisera grisslakteriet och stärka sin produktion.

Miljonerna kommer bland annat användas för att få en effektivare produktion samt bättre arbetsmiljö och livsmedelssäkerhet, men det finns även andra mål på horisonten – däribland export till Kina.

– Investeringen ger också stora energibesparingar och minskad vattenförbrukning. Samtidigt är den ett viktigt steg i HKScans strategiska plan för utveckling av sitt produktionsnätverk. Likväl stöder investeringen koncernens ambition att certifiera anläggningen för export till Kina, säger Sami Sivuranta, VP för Operations, i ett pressmeddelande.

Investeringen är den avslutande delen av en tidigare inledd moderniseringsprocess i Kristianstad, där man tidigare skjutit in pengar för bättre djuromsorg och livsmedelssäkerhet. Genom senaste satsningen avslutas nu den processen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094