23948sdkhjf

Romansallad bakom amerikanskt E.coli-utbrott

Fem dödsfall och närmare 200 sjuka i det största utbrottet i USA på ett årtionde.
Totalt fem personer har dött och 197 personer har insjuknat till följd av ett E.coli-utbrott som nått 35 delstater i USA.

Utbrottet, som är det största på mer än ett årtionde, kopplas till romansallad från Yuma-regionen i delstaten – men den exakta källan är ännu inte identifierad, rapporterar New York Times .

Representanter för landets motsvarighet till Livsmedelsverket, Food and Drug Administration (FDA), uppger dock att salladen som finns i försäljning i dagsläget är säker att äta. Odlingssäsongen i regionen där den infekterade salladen kommer ifrån tog slut i mitten av april och salladen har redan gått igenom livsmedelskedjan.

Myndigheter letar nu efter källan till utbrottet, och även om man identifierat regionen vet man ännu inte om bakterierna kommer från vattenförsörjningen, skördeutrustning, en processanläggning i regionen eller från andra ställen.

FDA säger att man inte utesluter något i nuläget och att man ser att bakterierna kan ha tillkommit på vilket ställe som helst i kedjan – inklusive odling, skörd, paketering eller distribution.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079