23948sdkhjf

Tulip köper baconspecialist

Danish Crown och dotterbolaget fortsätter att förvärva nya bolag – senaste tillskottet är nederländska Baconspecialist Zandbergen.
I slutet av februari meddelade Danish Crown att man öronmärkt 5 miljarder danska kronor för att köpa nya företag. Målet var att bredda verksamheten och komma längre fram i värdekedjan, bland annat genom att köpa bolag verksamma inom pepperoni och snacks.

I mars köpte man genom Tulip food company det danska pepperoniföretaget DK-Foods, och nu är det dags för nästa förvärv. Denna gång siktar man in sig på baconkategorin, något som varit en viktig del av Tulip sedan starten.

Efter den senaste affären är det nederländska familjeföretaget Baconspecialist Zandbergen nu del av koncernen, något som Danish Crowns vd Jais Valeur nu hoppas bygga vidare på:

– Baconspecialist Zandbergen är en till 100 procent dedikerad baconproducent, som i ett antal år varit inne i en mycket positiv utveckling, med en fin organisk tillväxt som vi gärna vidareutvecklar, säger Danish Crowns vd Jais Valeur i ett pressmeddelande.

Bröderna bakom bolaget – Robert och Erik Zandbergen – kommer likt övriga ledningen att fortsätt inom verksamheten, som är baserad i Amsterdam-förorten Haarlem. Där är man för tillfället i gång med en större ombyggnad som ska öka kapaciteten.

Affären, vars köpeskilling inte avslöjas, inväntar nu klartecken från konkurrensmyndigheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094