23948sdkhjf

Nätvinhandlare får ny delägare

Vinimportören Enjoy köper in sig i Winefinder – något man tror kan skapa synergier med andra bolag inom Enjoys ägarkoncern Di Luca.
Vinimportören Enjoy Wine and spirits, systerbolag till livsmedelsföretaget Di Luca och Di Luca, går in som ny delägare i e-handelsbolaget Winefinder.

I och med det nya delägarskapet, som motsvarar 30 procent av Winefinder, ser man möjligheter att bli starkare på den nordiska marknaden samtidigt som det också kan finnas synergier inom Di Luca-koncernen:

– Partnerskapet mellan Winefinder och Enjoy skapar stora möjligheter att kombinera mat och dryck genom Enjoys systerföretag Di Luca och Di Luca. Vi vill möta kundernas ökande intresse för denna kombination. Våra kontakter, vårt kunnande och vår gedigna erfarenhet är ett bra komplement till den e-handelskompetens som Winefinder besitter, säger Thomas Holstein, vd för Enjoy.

Enligt Winefinders vd Alex Tengvall, tidigare vd och delägare i Risenta, har man under den senaste tiden letat efter partner i Sverige för att kunna utvecklas och ser den nya delägaren som ett steg i rätt riktning:

– Samarbetet med Enjoy blir en viktig hörnsten i vår ambition att bli ledande på e-handel av vin i Norden, säger han i en kommentar, och påpekar att man fortsatt kommer att fatta självständiga beslut om sortimentet.

Winefinders vd är också huvudägare i bolaget, och kommer fortsatt att vara det efter affären med Enjoy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109