23948sdkhjf

Partnerskap i proteinets tecken

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Bergfalk och Co sammanstrålar med Johan i Hallen för distribution av kött och fisk till restauranger – bildar ny koncern tillsammans.

Den ena har kött och chark som specialitet – den andra är mer av en allround-leverantör. Den ena har bra tag om Västsverige – den andra har fokus på Stockholm. Genom ett nytt partnerskap bildar Johan i Hallen och Bergfalk och Co nu tillsammans en koncern, där fokus ligger på kött, chark, fisk och skaldjur.

– Vi har en vision att bli Nordens bästa proteinspecialist och vi tycker att den här affären känns väldigt spännande.Tillsammans får vi ett bredare och slagkraftigare kunderbjudande och den nya gruppen blir det naturliga valet för professionella restaurangägare och kockar när det gäller proteinet mitt på tallriken, säger Lars Bengtsson, vd för Bergfalk.

Det är också två anrika företag som slår sina påsar ihop. Bergfalk har sedan grundandet 1840 vuxit till en omsättning på 550 miljoner kronor med 140 anställda, medan Göteborgs-aktören Johan i Hallen startades 1916 och i dag omsätter 640 miljoner kronor med cirka 125 anställda.

Läs också: Ny huvudägare i Bergfalk

Tillsammans kommer man alltså ha starka positioner i landets största städer, med en samlad omsättning på knappt 1,2 miljarder kronor och täckning i större delen av landet.

Efter koncernbildandet och partnerskapet kommer Johan i Hallens tidigare huvudägare och ledning fortsatt att vara betydande delägare i den nya gruppen. Där får man sällskap av tidigare huvudägare och ledning i Bergfalk och Co samt Litorina, som tidigare i år blev huvudägare i Bergfalk.

– Vi är väldigt entusiastiska över bildandet av denna koncern och tycker att affären har en tydlig industriell logik. Bergfalk och Co och Johan i Hallen kompletterar varandra både avseende kunder, geografisk närvaro och produktområden.säger Lars Verneholt, partner på Litorina V advisor, investeringsrådgivare åt fonden Litorina V.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så mycket måste matpriserna höjas för att täcka upp sommarens torka

Chefsekonomen: "Dock en snittsiffra"

Löfbergs nominerat till hållbarhetspris

Vinnaren utses 31 januari 2019.

Priserna fortsätter att dala

Svenska matjordar blir allt bördigare

Ökad odling av gräs till betande djur som leder till ökad mullhalt.

Orkla säljer Mrs Cheng’s till Continental Foods

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Nytt samarbete stärker Löfbergs i Finland

Rosteriet knyter band med te-huset Nordqvist.

Nya matkoncept till Täby centrum

Anrik lanthandel lägger ner

Två toppar årets julöl

Test av årets julöl och andra juldrycker – två öl i topp bland många fina brygder.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Jäst gör fiskfoderolja av halm

Årets livsmedelshalvdag på Empack

Matsmart och Blossa räddar 24 000 flaskor glögg

"Att slänga den fantastiska drycken var aldrig ett alternativ för oss"

Willys introducerar ”Bröl”

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

SIA Glass byter vd

Rolf Frid lämnar över till Stefan Carlsson.

Valio utbildar sina bönder i kolbindande jordbruk

Målet är en koldioxidneutral mjölkproduktion.

Näringsrik mat ger hälsoeffekter

Enligt en ny rapport i Science är fördelningen mellan fett och kolhydrater oviktig ur hälsosynpunkt. Man bör istället fokusera på näringsrika livsmedel.

Fortsatt mindre kött och matfågel på tallriken, men mer svenskt

Jordbruksverket har undersökt svenskarnas köttvanor.

Coop återkallar charkprodukter

Här är hela listan.

Estrella stöttar Musikhjälpen med snacksauktion

Få chansen att besöka chipsfabriken.

Nu öppnar Ölands första nätmathandel

Arvid Nordquist planerar nytt kafferosteri – kan ge 200 nya jobb

Rosteriet placeras i Järfälla.

Han är ny vd på Sales Support

Kavlis medarbetare delar ut miljonbelopp till välgörenhet

Matsmart retirerar från Norge

Delicato byter säljbolag

Matleveranstjänst till Malmö

Saffran hamnar på kryddhyllan

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Student öppnar obemannad butik

Han bjöd snattarna på lunch - då minskade stölderna

Här är årets bästa matböcker

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Eurolådor

Konfigurerbara säkerhetsreläer - nu även med simulering offline

Synglas från Mirit Glas till process industrin

Ytterligare en ny Servicetekniker till Lagaforsteamet

Nytt fryslager åt GB-Grossisten

Kombinera fritt med nästa generations modulära drivsystem

Naturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktar

IMA DAIRY & FOOD Erca är förhandlad av Bull Salicath ApS

Trevlig helg

Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknader

EC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärande med hjälp av Artificiell Intelligens

ebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligence

Mirit Glas har ett av det största och mest välsorterade utbud av glasrör och glasstavar

Bull Salicath ApS

Julkalender SSI Schäfer

SSI Schäfer Julkalender 2018

Motordrivna membranpumpar för livsmedelsindustrin

Naturliga "clean label" färger och extrakt för drycker

Carlsson & Möller AB

Universal koppling till IO-Link

Enkel och praktisk IO-Linklösning

Spara energi för en halv miljon kronor per år

Frystorkad avokadopulver - lätt, hälsosamt och minimalt svinn

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

Program för fläktval och beräkningsfunktion underlättar för både OEM-företa...

Sänd till en kollega

0.25