23948sdkhjf

Risk för metall i danska tillverkarens godis

Danska Toms gruppen återkallar godis i både Sverige och Danmark efter risk för metallbitar.
Danska godistillverkaren Toms gruppen återkallar produkten Ferrari Original i lösvikt – orsaken är att det finns en risk för metallbitar i godiset.

Enligt Toms är det ett antal butiker i Sverige som säljer produkten, där återkallelsen gäller köp under perioden 6/6-20/6 2018. De berörda partierna har bäst före-datumen 30-05-2019, 11-06-2019 samt 12-06-2019, partier som Toms nu uppmanar bör destrueras. Tillverkaren ger samtidigt kunder som köpt produkten möjlighet till ersättning mot bevis av köp.

Man återkallar också en produkt i Danmark, där det rör sig ett parti av påsar med godiset Pingvin Lakrids – även där handlar det om en risk för metallbitar. Påsarna har sålts i en rad Bilka- och Føtex-butiker i hela landet, skriver Toms.

Återkallelsen kommer drygt ett halvår efter en annan stor återkallelse från företaget. I november och december förra året tvingades man dra tillbaka omkring 20 olika produkter (främst under varumärket Anthon Berg) på grund av risk för plastbitar.

Orsaken var då trasiga lameller på en av bolagets produktionslinjer, varifrån plastbitarna kom.

Food Supply har kontaktat Toms gruppens pressavdelning med frågor om hur den senaste återkallelsen uppstod och upptäcktes samt hur stor återkallelsen är, men företaget vill inte ge ytterligare kommentarer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078