23948sdkhjf

Heineken mångmiljonsatsar i brittiskt bryggeri

Investering på 40 miljoner pund ska lägga grunden för ny anläggning, när London-bryggeriet får ny minoritetsägare.
Nederländska öljätten Heineken går in som ny delägare i det brittiska bryggeriet Beavertown brewery – i samband med köpet av en minoritetspost skjuter man även in 40 miljoner pund (cirka 470 miljoner kronor) som ska möjliggöra ett nytt bryggeri i London, tillsammans med ett besökscenter.

"Vi älskar vad de gör och är glada över att kunna hjälpa dem att göra mer. Vår investering innebär att de kan göra sin dröm om "Beaverworld" till verklighet", skriver Heineken i ett uttalande, angående det bryggeri och besökscenter som Beavertown planerat under en tid.

Bryggeriet, som är grundat av Led Zeppelin-frontmannen Robert Plants son Logan Plant, säger att man nu planerar att bygga en anläggning som ska producera 30 000 burkar i timmen, vilket skulle innebära en tiodubbling av dagens kapacitet. Investeringen ska i sig skapa upp till 150 jobb.

Enligt bryggeriet har man tittat på andra finansieringslösningar, som bland annat crowdfunding, men kommit fram till att en delförsäljning till Heineken var den bästa lösningen.

Beavertown-investeringen är den senaste i raden av Heinekens intåg bland hantverksbryggerier – under förra året genomförde man en rad affärer, som inkluderade bland annat brittiska Brixton brewery och amerikanska Lagunitas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094