23948sdkhjf

Heineken lanserar marijuana-vatten

Nyförvärvade bryggeriet Lagunitas introducerar THC-infuserad cannabisdryck i Kalifornien.
Heineken ser ut att bli det första internationella bryggeriet att lansera en dryck med THC, den aktiva substansen i cannabis. Det är bryggeriet Lagunitas och det kaliforniska cannabisföretaget Cannacraft som står för lanseringen av det IPA-inspirerade vattnet med THC-infusion, som går under namnet Hi-Fi Hops.

Lanseringen är begränsad till Kalornien, en av delstaterna där försäljning och distribution av cannabis har legaliserats, och kommer också kort efter att Kanada röstat ja till att legalisera användandet av cannabis.

– Hi-Fi Hops är inte det första kapitlet i kärleksaffären mellan cannabis och Lagunitas, men det är en av de mest spännande. Idén om att ha en hand i en kalorifri dryck infuserad med cannabis verkade som ett perfekt nästa steg i vår produktinnovation och ett naturligt sätt att gifta vårt förflutna med vår framtid, säger Lagunitas vd Maria Stipp i ett pressmeddelande.

Drycken kommer i två doseringar, en med 10 milligram THC och en med 5 milligram THC samt 5 milligram cannabidiol. Produkten kommer att säljas i så kallade marijuana-apotek (på engelska marijuana dispensaries).

Lagunitas är sedan förra året ägt av Heineken, som fullföljde övertagandet två år efter att man förvärvat 50 procent av bryggeriet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079