23948sdkhjf

Överskott på svenskt kött att vänta

Och med det lägre priser. Men allt är inte positivt.
Den extrema sommarvärmen bäddar för överskott av svenskt kött. Både lantbrukare och livsmedelsbutiker har förberett sig för vad som kan kulimera i ett prisras, rapporterar TT.

Beskedet är glädjande för konsumenter som kan se fram emot billigare kött, men i längden kan överskottet slå hårt mot svensk köttproduktion. Anledningen stavas nödslakt då värmen orsakat brist på foder och ökade priser för densamma.

– Tiden får utvisa hur stort överskottet blir, men ett överskott kommer det med största sannolikhet att bli, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood, till TT.

Det kan röra sig om ett prisfall på så mycket som 30 procent för entrecote och biff. Men hur stort överskottet blir och vad för effekt det har på priserna i det långa loppet, det är svårt att säga.

– Det fortsatta vädret kommer att påverka hur mycket det blir, säger Paul Robertsson, inköpsdirektör vid slakteribolaget KLS Ugglarps, till TT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08