23948sdkhjf

Ica tar hem baconen

All hantering ska nu ske i Sverige.

Icas egna bacontillverkning kommer framöver att vara helsvensk, det skriver tidningen LandLantbruk

Läs också: Största baconbristen på årtionden

Köttråvaran till Icas egna bacon har även tidigare varit svensk men dagligvarukedjan har fått kritik för att den på grund av kapacitetsbrist saltats, packats och rökts i Nederländerna.

Men nu kommer även packningen att ske i Sverige, på Charkuterifabriken Sverige i Halmstad närmare bestämt. Charkuterifabriken kommer att bygga ut sin nuvarande anläggning samt utöka med ett 20-tal nya tjänster.

Flytten av produktionen innebär också att Icas nu kan märka sin bacon med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

– Det är en mycket stark märkning och därför är det glädjande att vi kan tillföra bacon i den familjen. Man ska veta att omkring 90 procent av de kött- och charkprodukter som saluförs via Ica Sverige är baserade på svensk köttråvara, säger Andreas Sbrodiglia, sortiments- och inköpsdirektör vid Ica Sverige till LandLantbruk.

Om flytten kommer att påverka priset för producenter och konsumenter är i nuläget svårt att säga då förutom förändrade transporter så innebär den nya produktionen en ganska tung investering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.297