23948sdkhjf

Vegme fyller på med färdigrätter

Ny kategori för vegomärket när Vegme lanserar veganska färdigrätter.
Vegoföretaget Vegme har identifierat en lucka i en marknad där vegotrenden ökar fortsatt, något som gör att man väljer att lansera produkter i en ny kategori.

Med tre veganska färdigrätter går Vegme in hos Ica, Coop och Hemköp, och siktar senare mot lanseringar hos 7-Eleven och Pressbyrån.

– Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt, eftersom utbudet är så pass begränsat, säger Linda Öhman, marknadschef på Vegme, i ett pressmeddelande.

De tre rätterna – vegobullar med mos, thaigryta och pasta Bolognese – baseras alla på tidigare Vegme-produkter som vegobullar och vegofärs.

Samtidigt passar man också på att släppa en ny smakvariant av företagets tidigare produkt, en vegansk bearnaisesås, samt en färsk, formbar vegansk färs baserad på sojaprotein. Den senare går in hos Ica, Coop och City gross, medan bearnaise-varianten tas in av Coop och City gross.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078