23948sdkhjf

Miljoninvestering ger nya ostar – och nyanställningar

Nytt mognadslager invigs hos Kvibille mejeri, något som bäddar för två nya ostar och flera nyanställningar.
I februari förra året meddelade Arla att mejeriet i Kvibille skulle få en del av den investeringskaka som koncernen aviserade under 2017. Cirka 16 miljoner kronor skulle innebära förbättringar i mejeriet, men också ett nytt mognadslager för ädelost.

Nu står lagret klart, och under torsdagen invigdes det också. Med ännu ett lager kan mejeriet producera mer ädelost, tillsammans med en del nyheter.

– Innan det nya lagret byggdes så nyttjade vi full kapacitet vid högsäsong och hade därför inte utrymme för att lansera några nyheter. Investeringen från Arla gör att vi äntligen kan utöka Kvibilles sortiment med spännande nyheter, och även fortsätta bygga Kvibilles framtid och cementera vår roll som det svenska osthantverkets hjärta, säger Thelma Banzon, mejerichef på Kvibille, i ett pressmeddelande.

Två nya ostar läggs därmed till i sortimentet. En av dem, blåmögelosten Hallands hav, har redan börjat säljas i mejeriets ostbod, medan den andra (Kvibille mild ädel) får vänta på premiären som sker under början av nästa år.

Den ökade volymen som investeringen i lagret och de nya ostarna innebär, betyder också att mejeriet behöver nyanställa. Enligt mejerichefen rör det sig om sex stycken arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359