23948sdkhjf

Hundratals kilo svenska paprikor tvingas slängas

Svårsålda paprikor trots pressat pris.
En ovanligt varm sommar bäddade för en bra svensk paprikaskörd hos halländska odlaren Warberg tomat. Men trots ett kraftigt sänkt pris måste mycket slängas, rapporterar SVT Nyheter Halland .

Enligt ägaren Raimo Einosson har redan cirka 300 kilo paprika slängts efter att man inte lyckats sälja grönsakerna. En stor orsak är att handlarna hellre tar in billigare turkiska och nederländska paprikor.

– Vi har sänkt till halva priset men det har inte hjälpt och våra paprikor är ändå dubbelt så dyra som de importerade, säger han till SVT.

Grossisten Olsegården ser att svenska konsumenter i stor utsträckning inte vet att det finns svenska paprikor att tillgå, eftersom det traditionellt varit en importprodukt. Trots att företaget försökt lyfta fram paprikorna har efterfrågan varit låg.

– Att vi inte har fått ut paprikorna på marknaden är ett misslyckande. Vi tycker att vi visat upp att det finns men det måste även finnas en köpare som är beredd att betala priset producenten behöver, säger Niklas Svenmyr, vd på Olsegården, till SVT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062