23948sdkhjf

Efter samarbetsavtal: Arla bygger fabrik i USA

Arla Foods Ingredients är nära ett samarbetsavtal med amerikanska Foremost Farms – något som ska lägga grund för en ny jättefabrik.
Tidigare i veckan tecknade Arla Foods Ingredients (AFI) en avsiktsförklaring om ett samarbetsavtal med det amerikanska mejeriföretaget Foremost Farms.

Avtalet, som förväntas helt falla på plats inom några månader, innebär att AFI ska bearbeta vassle från Foremost Farms. Och med ett färdigt avtal kommer AFI dessutom att bygga en ny fabrik:

– Samarbetet med Foremost Farms ger oss tillgång till 1,8 miljarder liter vassle som vi kommer att bearbeta på en fabrik, som enligt planen kommer att börja byggas våren 2019. Fabriken förväntas stå klar i början av 2021 och kommer då kunna generera en omsättning på omkring 200 miljoner dollar, säger Henrik Andersen, vd för AFI, till Finans .

Vad den planerade fabriken skulle kosta avslöjas inte, men kapaciteten planeras till 12 000 ton protein och 60 000 ton laktos om året. Ingredienserna används bland annat i modersmjölksersättning och sportnäring.

Enligt AFI vill man att fabriken i USA ska bli en del av Arlas globala supply chain, och lägga grunden för en större försäljning på den nordamerikanska marknaden.

– Men den amerikanska fabriken ska också förse marknader i bland annat Kina och Sydostasien, säger Henrik Andersen till Finans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062