23948sdkhjf

Arla Unika lanseras i Sverige

Unika ostar med unika smaker.
I ett pressmeddelande skriver Arla att man lanserar sitt Arla Unika-koncept i Sverige. Det är hantverksostar utvecklade för skickliga kockar och produceras med ledorden småskalighet, innovation och hantverksskicklighet.

Resultatet av den genuina experimentlustan är ostar med smak av kola, salt, nötter och stall – och med doft av barrträd, fermenterat hö och popcorn. Ostarna har alla sina egna unika karaktärer, smaker och namn.

Hallands Himmel blir Arla Unikas första svenskproducerade ost i sortimentet. Först ut att presentera Arla Unika på menyn blir ett antal väl utvalda topprestauranger runt om i Sverige.

– Med Arla Unika vill vi lyfta mejeriprodukter till nya höjder. Svenska kockar har länge efterfrågat våra experimentella ostar och nu kan vi äntligen erbjuda vårt sortiment till utvalda kockar och restauranger. Det känns väldigt roligt att vara med och sätta Sverige på den internationella ostkartan, säger Alex Racoveanu, ansvarig för Arla Unika, i pressmeddelandet.

Sortimentet består idag av ett tjugotal ostar såsom vitmögel- och blåmögelost, rödkittost, hård- och färskostar samt gourmetsmör. Nya ostar experimenteras fram och utvecklas under en noggrann och avancerad process under ledning av Arla Unikas ostuppfinnare. Ostarna får sina unika smaker och karaktärer genom olika typer av mögel, jäst och bakteriekulturer, affinage som exempelvis karamellisering, dehydrering samt olika lång lagringstid i miljöer med syre eller i vakuum. Flera av ostarna har till och med utvecklats genom misstag man gjort i laboratoriet.

Arla Unikas sortiment kommer inledningsvis endast att erbjudas till utvalda restauranger, och på sikt planerar man att öppna en flagship store samt erbjuda en del av sortimentet till grossister och specialbutiker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11