23948sdkhjf

Zoégas julkaffe fyller 30 år

En tradition sedan 1988.
Zoégas julkaffe fyller 30 år i år. Det låter företaget meddela i ett pressmeddelande.

Varje år tar Zoégas traditionsenligt fram en limiterad blandning och årets julkaffe är kryddat med bönor från Peru. Traditionen att ta fram ett julkaffe introducerades 1988. Varje år lägger Zoégas ner stor tid på att ta fram en helt unik blandning. Årets signaturböna kommer från Peru, och från ett område där man sedan generationer tillbaka odlat Arabicabönor på traditionellt sätt på 2100 meters höjd.

– Vi lägger alltid mycket kärlek och passion i våra blandningar, men julkaffet kryddar vi med extra kärlek. Bönan från Peru är syrlig och fruktig och ger kaffet en balanserad smak som passar till julens smaksymfonier, säger Ida Cederlund, sensorikexpert på Zoégas, i pressmeddelandet.

Zoégas har sedan 2011 ett omfattande hållbarhetsarbete för att stärka kvinnliga kaffeodlare, framförallt i Östafrika. I initiativet Coffee by Women har Zoégas hittills utbildat över 50 000 kaffeodlare i hållbar, produktiv kaffeodling och självutveckling. Årets signaturböna kommer från ett kooperativ av kaffeodlare som under många år letts av Mrs. Augusta. Odlarna har fått utbildning i hållbara odlingsmetoder och hjälp att komplettera kaffeodlingen med andra grödor för att bli självförsörjande.

– I entreprenören Maria Zoégas anda är det självklart för oss att stötta kvinnliga kaffeodlare runt om i världen. Att arbeta med kaffe ska vara en möjlighet till försörjning och en dräglig tillvaro för kvinnor. Den peruanska kooperativledaren Mrs. Augusta är väldigt stolt över att med inkomsten från sin kaffeodling lyckats skicka sina barn till universitetet, säger Minette Rosén, råkaffeexpert Zoégas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344