23948sdkhjf

Mer vegetariskt på tallriken

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men antalet vegetarianer är oförändrat.

Den vegetariska trenden fortsätter och nu väljer nästan var tredje svensk bort kött minst två gånger i veckan, det framgår av Axfoods Vegobarometer som presenterats för tredje året i rad.

Läs också: Espresso House tar in ärtdryck

Undersökningen som utförts av Sifo visar att andelen svenskar som äter vegetariskt minst två gånger i veckan har ökat från 19 procent till 24 procent. Andelen som uppger att de aldrig äter vegetariskt har minskat från 21 procent 2016 till 17 procent.

Det råder stor skillnad mellan könen i undersökningen då en fjärdedel av männen, 24 procent, anger att de aldrig äter vegetariskt. Motsvarande andel bland kvinnorna är 10 procent.

Samtidigt som andelen flexitarianer växer är antalet vegetarianer densamma om förut då andelen ligger på stabila 6 procent. Antalet självidentifierade veganer ligger på endast 1 procent.

Mer om: Axfood | vegetariskt
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Paulig varslar 120 varav 45 i Sverige

Tufft för jordbruken - men trädgårdsnäringen slår rekord

Lantmännen satsar på havre med nytt förvärv

Nytt råd ska få in arbetslösa i kött- och charkbranschen

Tusentals kycklingar skadas på väg till slakt

Tesco anklagas: använder Brexit för att ta bort produkter

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Svenska favabönor kan vara framtidens mat

Framgång för Axfood: varannan flaska pantas

På nytt jobb
Han är ny vd på Polarbröds dotterbolag

Dr Sannas byter namn

Espresso House tar in ärtdryck

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Fruktad potatisparasit är här

Oatly lanserar antimjölk-kampanj utomlands

Axfood fasar ut engångsartiklar av plast

Företagen har förtroende för Livsmedelsverket

Han lämnar Mathems styrelse

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Svenska forskare kan förlänga mjölkens livslängd

Försäkringsbolag investerar 2,8 miljarder i minskat svinn

På nytt jobb
Svenska Ägg har ny ordförande

Ökad ekologisk konsumtion – inte nödvändigtvis dyrare

Norrmejerier med ny säljpartner – riktad mot Ica

På nytt jobb
Hon ska utveckla Kravs digitala strategi

Alkoglass – endast på systemet

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

På nytt jobb
Coca-Cola snor från Ica

Cloetta satsar 100 miljoner på fabriker

Produktionen av ekomjölk fortsätter öka

På nytt jobb
Han blir Cloettas nya lösviktschef

Ungas matval styrs av värderingar

Nu kommer Karma till Frankrike

Bakterier i en tredjedel av allt lammkött

Nytt hopp för Boxholms ost

Se alla Företagens egna nyheter

Skräddarsydd renhet: SEEPEX får senaste EHEDG-certifikatet för high tech från Bottrop

ICA Nära Utby satsar på modern och miljövänlig kyla!

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Certa™ - senaste innovationen från MasoSine, skaparna av Sinus® pumpteknologin

Advanced Engineering 2019

Synglas till process industrin från Mirit Glas

Lenze ställer ut på Hannover messen 1.-5. april

Stor energisparpotential hos Irlands stormarknader

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Prefabricerade ECI-motorer med planetväxlar

Nomo är utställare i Skellefteå

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

RPC Superfos mottar CSR-certifikat från Randers kommun

Lätt att missa brytpunkt till ny standard vid inkoppling av större fläktar på nätet

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

”Digitala produkter löser problem som analog teknik inte klarar av”

Träffa AxFlow på Euro Expo Skellefteå 20-21 mars 2019

EC-lågenergifläktar på ExpoVent i Kalmar, Jönköping och Linköping

Speciella egenskaper får du med Tekniskt glas

FCM utan kompromiss

USON gigantrivare Rabco ska till Munters!

Wellplast AB ingår Europeiskt samarbete

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Kostnadsfritt webinarium - Tema: Hantering av lagkrav

Hur fångar man in världens alla dofter?

Sänd till en kollega

0.152