23948sdkhjf

Willys introducerar ”Bröl”

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Willys pilottestar just nu ett nytt grepp i 20-talet butiker. Den så kallade brölen är en mörk lager bryggd på färskt men osäljbart bröd.

– Brödet kompletterar malten i jäsningsprocessen. Ett spännande sätt att bekämpa svinn i dagligvaruhandeln, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Omkring 30 procent av malten kan bytas ut mot bröd som annars hade hamnat i soptunnan.

– Det innebär att ungefär 100 kilo bröd används per tusen liter öl. Inte fy skam, konstaterar Johanna Eurén.

Brödet levereras av Dafgårds och ölen bryggs av Qvänum mat och malt. Konceptet har tidigare testats hos Urban Deli men för Willys är satsningen helt ny. Flaskorna har precis landat i utvalda butiker runtom i landet.

– Det rör sig om en ganska liten mängd och försäljningen går väldigt bra så vi räknar med att sälja slut ganska snart. Ett lite annorlunda grepp är att den exponeras i brödavdelningen, berättar Johanna Eurén.

Hurvida försäljningen blir ett stående inslag får framtiden utvisa.

I dagsläget rör det sig om ett tillfälligt parti julöl. Sedan får vi utvärdera testet och se om vi kan ta det vidare. Vi letar hela tiden efter effektiva sätt att bekämpa matsvinn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125