23948sdkhjf

Bagerierna sanerar surdegsbröd

| Av TT | Tipsa redaktionen

Branschen ska se över vad som gäller

Bageribranschen ska se över vilka bröd som får kallas surdegsbröd, rapporterar SVT Nyheter. Tanken är att ta fram en branschöverenskommelse.

Läs också: Originalbagarn redo att köpa Polarbröds bageri

- Fördelen med en branschöverenskommelse är att det blir tydligt för konsumenten vad som menas med olika benämningar. Och för branschen är det att det blir konkurrens på lika villkor, säger Martin Lundell, vd på Sveriges Bagare och konditorer, till SVT.

Surdegen ligger normalt mellan 12 och 48 timmar utan tillsatt jäst. Många bagerier tillsätter bagerijäst i surdegen för att skynda på jäsningen.

- Det är förkastligt att ha i massor av bagerijäst och snabbjäsa brödet. Särskilt om det är fullkornsmjöl man använder. Då går man ju miste om både smak och näringstillgänglighet av mineralämnen, säger Ingela Marklinder, surdegsexperten och docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet, till SVT.

Källa: TT
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets matbluff – alla finalisterna

Palmolja i det svenska smöret och äppelbas i grönsaksjuicen. 120 nomineringar har blivit fem finalister: ”Här har man verkligen lurat kunderna”.

Norges livsviktiga fiskhögtid igång

Inga fossil för kryddföretaget

Lantmännen Unibakes australiska köp klart

Systembolaget varnar vinleverantör

Axfood backar efter matbluffen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Sveriges första rödbetskokeri invigt

Food Supply pratar med Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Bergendahls minskade svinnet 2018

Fazer satsar 400 miljoner i ny produktionsenhet

Systemet med returlådor sprids

På nytt jobb
Algföretaget rekryterar för expansion

På nytt jobb
Chefsskifte på Duni

Atria åtalas efter dödsfall

Stabila priser under julen

De prisar sina leverantörer

HKScan prisar gris-, lamm-, och nötleverantörer.

Anna-Karin Hatt ny vd på LRF

Nyhléns Hugosons köper norrländsk klassiker

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Hälsingestintan och Taylors and Jones i samarbete

På nytt jobb
Ny CFO på Scandi Standard

På nytt jobb
Han lämnar Cloetta

Godisföretaget tappar lösviktschef.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Matförpackningar i återvinningsprojekt

Svampgruvan i Kiruna stängs

Vad hände med nyheterna?

På nytt jobb
Nicks rekryterar för expansion

Utebliven registrering kostar

På nytt jobb
Livsmedelsföretagen med ny chef

Lågt transfett kan bli lag

På nytt jobb
Ny vd på Circle K

Lidl går bananas

Årstiderna expanderar

På nytt jobb
Krasse tar över Rootfruit

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Kryddig miljonaffär

Se alla Företagens egna nyheter

Möt Christian Berner på EuroExpo i Västerås

Carsten Ederer ny VD på ebm-papst AB

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Västerås 23-24 januari

ebm-papst har öppnat ett Center of Excellence i Melbourne

Mirit Glas erbjdar kemiskt härdat glas

Träffa AxFlow på Euro Expo Västerås 23-24 januari

SmartLight-indikeringsenhet för tydliga uppgifter från produktionen

Högt i tak - Trånga golvytor?

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Synglas till process industrin

Ny försäljningsingenjör på ebm-papst OEM-avdelning

Tekniskt glas er mer än bara syns skull

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Beneo lanserar en ny funktionell "Clean Label" risstärkelse

God Jul & Gott Nytt År

Westhove Yellow lentil - gult linsmjöl

Hållbar installation i Coop Dals Ed

God Jul & Gott Nytt År

God jul och gott nytt år till er alla

Önskar vi på KIPP Scandinavia AB

God Jul

Hög miljömedvetenhet när City Gross öppnade i Eskilstuna

Ny video om förpackningar för mejeriprodukter

New In-Sight 9912 from Cognex

Mirit Glas erbjudar rundat glas

Sänd till en kollega

0.13