23948sdkhjf

Bagerierna sanerar surdegsbröd

| Av TT | Tipsa redaktionen

Branschen ska se över vad som gäller

Bageribranschen ska se över vilka bröd som får kallas surdegsbröd, rapporterar SVT Nyheter. Tanken är att ta fram en branschöverenskommelse.

Läs också: Gotlandsbageri återuppstår

- Fördelen med en branschöverenskommelse är att det blir tydligt för konsumenten vad som menas med olika benämningar. Och för branschen är det att det blir konkurrens på lika villkor, säger Martin Lundell, vd på Sveriges Bagare och konditorer, till SVT.

Surdegen ligger normalt mellan 12 och 48 timmar utan tillsatt jäst. Många bagerier tillsätter bagerijäst i surdegen för att skynda på jäsningen.

- Det är förkastligt att ha i massor av bagerijäst och snabbjäsa brödet. Särskilt om det är fullkornsmjöl man använder. Då går man ju miste om både smak och näringstillgänglighet av mineralämnen, säger Ingela Marklinder, surdegsexperten och docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet, till SVT.

Källa: TT
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Surtantens lägger ner

Hon tog UF-företaget hela vägen till butikshyllan

Fiberbaserat tråg kan ersätta CPET

Kommun överväger vildsvinskött

Paradiset och Midsona startar företag ihop

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

På nytt jobb
Från Lantmännen till Bergendahls

Bubs bygger nytt - fördubblar kapaciteten

Två fabriker blir till tre.

Ny sajt ska hjälpa bönderna

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

- Nu ställer vi om till 25 procent återvunnen PET. Ambitionen är att öka andelen kontinuerligt, säger Madelene Breiling på Löfbergs.

Sill för miljoner – handlarnas förväntningar ökar

Matpriskollen och Köket.se inleder samarbete

Framgång för Poppels crowdfunding

1

Dafgårds öppnar butik

Företag döms för dödsolycka

Brasilianska ambassaden ilsknar till på Paradiset

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd mat. Nu ska Livsmedelsverket införa modellen i hela Sverige.

Stor köttskandal i Frankrike

"En tuff marknad har blivit tuffare"

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Kavlis byte – hårt slag för mejeriet

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Kavli väljer Falköpings Mejeri

Löfbergs intar Lobbyn

På nytt jobb
Ny hållbarhetschef på Polarbröd

Astrid och aporna återuppstår

Orkla köper klassiskt importföretag

Finskt familjeägt fiskföretag till Sverige

Ny konsumentmärkning för lokala varor

Findus lanserar hållbarhetsstrategi

Mot toppen – med pizzabotten

På nytt jobb
Han är Orklas nya koncernchef

Pågen stoppas – av elbrist

På nytt jobb
Han ska styra media på Max

Se alla Företagens egna nyheter

... och vinnaren är:

Böjt och rundat glas från Mirit Glas

RPC Superfos ger Cariocas hink med tuschpennor ett nytt utseende

RS Components presenterar ny och mycket prisvärd PoE-testare från Fluke Networks

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Vad är kopplingen mellan Industry 4.0 och IO-Link?

NYHET - läckagetestare LeakPointer 3

Synglas i hög kvalitet för inspektion av industriella processer

Kvalitetspotatis kräver ett idealiskt ventilerat lager

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvandlare

RS Components lanserar en ny serie DC-DC-omvandlarmoduler med hög effekttäthet från Renesas Electron

När det krävs stor noggrannhet är avståndsmätare rätt val!

RS Components lanserar en serie kompakta industriella kontaktdon för hög överföringshastighet

Alfa Laval nyhet

Vilka är fördelarna med elektrisk drivteknik?

Följ med Wexoe till Rockwell Automation Fair i 18-21 November 2019

Alitea-varumärket firar 40 år!

Alfa Laval nyhet

RS Components lanserar USB- och AV-kablar från RS PRO

Uppfyll de höga kraven inom livsmedelsindustrin med IO-Link-lösningar från Balluff!

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

KIPP 100 år 1919-2019

Stor efterfrågan på balsamvinäger gör den till ett utsatt livsmedel

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Öka effektivitetsnivån och kvalitén i era automationsprocesser!

Sänd till en kollega

0.111