23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Lågt transfett kan bli lag

Nytt EU-förslag sänker nivån till "nyckelhålsnivå".

Mängden transfett i mat och begränsing av dem i livsmedel är ett flitigt debatterat ämne och nu föreslår EU-kommissionen att max två procent av det fett som finns i livsmedel får vara industriellt framställt transfett.

Antas förslaget skulle det innebära att reglerna för tillåtet transfett skulle hamna på samma nivå som nyckelhålsmärkningen ligger på idag.

– Det är mycket glädjande att EU-kommissionen nu föreslår en gräns för transfett. Livsmedelsverket har länge önskat regler som begränsar mängden transfett i alla livsmedel, även de som inte kan Nyckelhålsmärkas, säger Irene Mattisson senior risk- och nyttovärderare på Livsmedelsverket i en kommentar.

Förslaget skickas nu till Europaparlamentet som får tre månader på sig att granska det innan kommissionen kan gå vidare med processen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.111