23948sdkhjf

Enbart hållbart fångad fisk på Taks tallrikar

Frida Ronge: Vi behöver leda utvecklingen i rätt riktning.

I veckan lanserar restaurang Tak i Stockholm en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Det innebär att alla råvaror som kommer från havet går att spåra i samtliga led, ända tillbaka till fångsten.

– Vi märker en tydlig ökad efterfrågan på hållbara alternativ, säger Frida Ronge, culinary director på Tak.

– Som en stor restaurang behöver vi ligga i framkant och leda utvecklingen i rätt riktning. Våra gäster ska kunna känna sig säkra på att det som hamnar på tallriken inte har bidragit till utfiskningen av våra hav, fortsätter Frida Ronge, som sedan ett halvår tillbaka även är ambassadör för hållbart fiske via den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Counci

Taks särskilda MSC-meny kommer att finnas under en månad framåt, men satsningen på hållbarhet ska enligt de ansvariga på restaurangen inte ses som tillfällig. Taks verksamhet är som del i kedjan Nordic Choice sedan tidigare certifierad enligt den internationella standard som utvecklats av MSC. Därmed är också en stor del av de rätter som serveras på den ordinarie menyn märkta med MSC:s sigill.

MSC står för Marine Stewardship Council och är en världsomspännande organisation som arbetar för ett hållbart fiske genom ett certifierings- och miljömärkningsprogram. Organisationens märkning har fått stort genomslag i livsmedelsbutikerna, där det numera är självklart för många kunder att leta efter det särskilda sigillet.

– När kända aktörer som Frida Ronge och restaurang Tak väljer att lägga sig i täten för den här utvecklingen fungerar det som inspiration för många fler, både bland restaurangägare och gäster, säger Linda Sörnäs, marknadschef på MSC Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079