23948sdkhjf

Massuppsägningar på Danish Crown

Bristande intäkter leder till mer än 300 förlorade jobb.

Den danska köttproducenten Danish Crown har sett sina intäkter minska, framförallt inom den engelska verksamheten som upplevt stora problem under den senaste tiden. Då företaget inte nått upp till förväntningarna inleds nu ett sparpaket på 350 miljoner danska kronor, det skriver Danish Crown i ett pressmeddelande.

Det innebär att mellan 300 och 400 jobb kommer att försvinna, varav huvudparten i Storbritannien.

I november förra året blev det känt att Danish Crowns brittiska företag Tulip skulle spara motsvarande 200 miljoner kronor för att komma på fötter igen men nu har det alltså blivit känt att det kommer att krävas mer än så.

– Vi har under de senaste månaderna vunnit flera viktiga kontrakt i England så försäljningsmässigt går det åt rätt håll. Men det ändrar inte att vi får stadigt ökade omkostnader vilket leder till uppsägningar som en del av en mer genomgripande rationalisering av Tulip, säger vd Jail Valeur i pressmeddelandet.

Danish Crown är Europas största och världens näst största producent av fläsk och har globalt cirka 29 000 medarbetare, varav cirka 9 000 i Danmark och ytterligare 7 000 i Storbrittanien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109