23948sdkhjf

En bar – med en ingrediens

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Svenskt företag lanserar produkt helt tillverkad i Ghana.

Smiling Group, företaget som började som en kandidatuppsats men som utvecklades till en leverantör av snacks- och drycker till Reitangruppen, intervjuades av Food Supply i september 2017 om en ny produkt som då fortfarande var hemlig.

Den produkten har nu lanserats och det visar sig vara den enklaste produkten hittills då det är en bar gjord på endast en ingrediens, antingen ananas eller mango.

– Man tar helt enkelt ananasen och torkar den, fast inte riktigt lika hård som annars och sen gör man en smet som man gör en bar utav, säger Oscar Alsén, vd och ansvarig för sourcing samt logistik på Smiling Group, till Food Supply.

Allt med den nya baren sker, och har egentligen skett, i Ghana där idén kläcktes av fabrikschefen James. Här sker även all produktion och paketering, så det är en helt färdig produkt som skeppas till Sverige. Från och med vecka fyra går den att få tag på i Coops butiker.

– Tanken för oss är att det ska vara en sjysst och ren produkt för konsumenten och eftersom det inte finns några mellanled blir det en ganska billig produkt också för handeln, säger Oscar Alsén och tillägger:

– Sen har vi fått en fantastisk respons, eftersom det är så nära skördetiden så smakar det verkligen torkad frukt.

Mer om: Smiling Group
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Nu kommer Coca-Colas hallon

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Livsmedelsbranschen måste digitalisera nu

Vi har besökt konferensen Nordic Food Industry med fokus på ny teknik och innovation som kan stärka den svenska livsmedelsindustrin.

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

3

Nu kommer pant på take away-förpackningar

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Axel Johnson blir helägare av Martin & Servera

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Tredubblad omsättning för Peckas

De gör komposterbara fruktpåsar för handeln

Kalix löjrom tappar sin miljöcertifiering

Matsvinnsföretag backas upp med nytt kapital

Starbucks bättre än prognosen

De bygger insektsanläggning i Dalarna

Framgång i Asien men stopp i Europa för Carlsberg

Finska bryggeriet tuffar på

Se alla Företagens egna nyheter

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

BUS eller godis?

Fatpump i hygieniskt utförande

Kostnadseffektiv kommunikation med IO-link!

Mätteknik för vakuum i ny tappning

Sänd till en kollega

0.171