23948sdkhjf

Lantmännen satsar på havre med nytt förvärv

Lantmännen har förvärvat en havrekvarn och en anläggning för vidareförädling av brittiska Tate & Lyle i Kimstad i Östergötland.

– Havre är ett strategiskt satsningsområde för Lantmännen och vidareutvecklingen av havreaffären är central för vår strategi ”Jord till Bord 2030”. Vi har redan idag en stark position inom havre och detta förvärv ger Lantmännen tillgång till en modern kvarn som kompletterar befintlig produktionskapacitet inom havre och skapar en unik möjlighet att utveckla och producera ingredienser med havre som råvara, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen i ett pressmeddelande.

Havrekvarnen har en kapacitet på 55 000 ton och på anläggningen produceras idag havreprotein, betaglukan och havrestärkelsemjöl. När förvärvet är avslutat kommer anläggningen att bli en del av divisionen Energi inom Lantmännen.

Förvärvet leder till att Lantmännen kan öka produktionskapaciteten av värmebehandlad havre signifikant och ger oss möjlighet att skapa mervärde inom havreförädling. Detta ger också upphov till synergier både inom Energidivisionen och inom övriga verksamheter på Lantmännen, säger Magnus Kagevik, chef för division Energi på Lantmännen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094