23948sdkhjf

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Burger King hoppar också på vegantåget. En köttfri Whopper säljs från och med denna vecka på 59 restauranger i och runt St Louis, USA. Den växtbaserade burgaren kostar en dollar mer än den vanliga köttvarianten.

Världens näst största hamburgerkedja har valt att samarbeta med Silicon Valley-bolaget Impossible Food som har en av världens rikaste män, Bill Gates, bland finansiärerna. 

Impossible Foods och Beyond Meats tävlar om marknaden för veganburgare. Båda företagen har växtbaserade alternativ som ”blöder” på samma sätt som kött, men med skillnaden att Impossible Food använder genmanipulation coh jästfermenetering medan Beyond Burgers ”blödning” skapas av rödbetor.

Nestlé har nyligen annonserat att de också tänker ge sig in och konkurrera på området. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska företaget framåt hösten lansera en ”incredible burger” i Europa och en ”awesome burger” i USA. 

Flera andra snabbmatskedjor har redan veganprodukter i sina sortiment. Pizza Hut säljer vegansk pizza i Storbritannien, McDonald's har en McVegan-burger på den svenska menyn och Max har redan ett flertal veganska produkter, inklusive sin veggieburgare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078