23948sdkhjf

Här blir överskottsplantor till pesto

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Ört- och salladsproducenten Svegro lanserar nu örtpesto gjord på räddade överskottsplantor från företagets växthus på Färingsö utanför Stockholm.

Peston tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat grönt som används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete. – Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan, säger Kristin Orrestig, produktionschef på Svegro, i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Rootfruit säkrar miljonavtal

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Så hamnade matavfallet i fokus

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Heineken ratar plasten

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Nu kommer Coca-Colas hallon

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Livsmedelsbranschen måste digitalisera nu

Vi har besökt konferensen Nordic Food Industry med fokus på ny teknik och innovation som kan stärka den svenska livsmedelsindustrin.

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Se alla Företagens egna nyheter

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

BUS eller godis?

Sänd till en kollega

0.143