23948sdkhjf

Här blir överskottsplantor till pesto

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Ört- och salladsproducenten Svegro lanserar nu örtpesto gjord på räddade överskottsplantor från företagets växthus på Färingsö utanför Stockholm.

Peston tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat grönt som används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete. – Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan, säger Kristin Orrestig, produktionschef på Svegro, i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Siljans Chark överlever med nya ägare

Nicks drar in 7,3 miljoner dollar i investeringsrunda

På nytt jobb
Han är ny ordförande i Svensk Egenvård

Semper slutar med palmolja

Stor framgång för reko-ring

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

1

Litet kaffeföretag vände under corona – inleder stort avtal med Lidl

Ålfiskeförbudet fortsätter

SIA Glass designar för återanvändning

Atrias grillar på finska bibliotek

Även råvaror i Urban Delis nya webbutik

Hon är ny i Svenskmärknings styrelse

På nytt jobb
Ny ordförande för Svenska Köttföretagen

Den platta vinflaskan gör entré

Coca-Cola med egen veganmjölk

HK Scans utbildning gav jobb direkt

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Ny vd för Trensums Food

Matsmart planerar att kränga Paolos-produkter

Har direktkontakt med ägaren av varumärket.

Ny vd för Peckas naturodlingar

Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör

Därför föredrar konsumenten pappersförpackningar

Orkla lanserar lättåtervunnen skål

Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Gateau öppnar nytt – på nätet

Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Så gör butikerna med Paolos produkter

Hållbarhetscertifierad mat tappar marknadsandelar

Västerbottensost + Max = sant

AI ska minska svinnet i växthuset

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet

Matsmart hittar nya partners i krisen

Savolax med nya ägare och fördubblat mål

Frosten slår hårt mot odlarna

Anrikt bageri i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Hydroscands smidiga tryckluftslang - nu i butik och webbutik

SMART; stilla, stabil och sparsam - och oljefri!

Hydroscand investerar i rörbockningsverksamhet

Ökad efterfrågan av mobil slangservice i kristid

Specialanpassad 3-banig Teltek C80 checkvåg

Lasersvetsning av plast

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Ny hygienisk pump från Waukesha Cherry-Burrell

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Underhåll av tryckluftssystemet livsmedelsindustrin

Nytt samarbete med Hitachi

Fatpump i hygieniskt utförande

Färre lyft, fler aromer

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Mobil Lågtrycksenhet – LWP-M II

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Lenze webinar idag om framtidssäkra automationssystem

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

Video på en 4-banig Checkvåg

Maskinsäkerhet: Gratis online-utställning och konferenser

NYHET: Wilden SafeGuard fjärrövervakning och varningssystem

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

Sänd till en kollega

0.157