23948sdkhjf

Orkla köper bagerileverantör

Orka Food Ingredients, Orklas helägda dotterbolag, har ingått avtal om köp av Zeelandia Sweden som leverar margarin, vegetabiliska oljor och bageriingredienser till den svenska marknaden.

Zeelandia Sweden som primärt riktar sig mot den svenska marknaden men även exporterar till Finland, Baltikum och Norge riktar sig främst mot den bageribranschen. Efter köpet planerar Orkla även att ändra namn på företaget till Credin och låta det ingå i Credin Group.

– Köpet av Zeelandia Sweden är en strategiskt riktig satsning för att stärka Orklas position och produktionsfaciliteter på våra nordka hemmamarknader inom kategorier som är välkända för Orkla Food Ingredients. Produktportfäljen passar bra tillsammans med Credin Group, säger koncernchef för Orkla Food Ingredients, Johan Clarin i en kommentar.

Zeelandia Sweden hade en omsättning på cirka 241 miljoner svenska kronor under 2018 och förväntas ingå i Orklas räkenskaper under andra kvartalet 2019.

Köpesumman har båda företagen valt att inte berätta om.

För två veckor offentliggjordes att ett annat dotterbolag, Orkla Foods Sverige, förvärvat familjeföretaget Lecora, en svensk producent av frysta och kylda vegan- och vegetariska rätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11