23948sdkhjf

Fotografiska börjar bröla

Fotografiska i Stockholm har inlett ett samarbete med närliggande Nya Carnegiebryggeriet för bryggeriet av en helt ny öl med namnet Echo. Ölet bryggs bland annat av överblivet surdegsbröd från Fotografiskas egna restaurang.

Ölet, en belgisk blond, bryggs då brödresterna blandas ihop med de ekologiska råvarorna humle och malt.

– Vår matfilosofi handlar om hållbar njutning så vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en öl som bryggs med vårt hembakade överblivna bröd. Vi strävar alltid efter zero waste och ser spill som en ny råvara, dessutom använder vi hela råvaran och uppnår med det unika smaksensationer. Vilket är precis vad detta öl bjuder på, då brödresterna fungerar som en smakförstärkare, säger Paul Svensson, matkreatör på Fotografiska i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.146