23948sdkhjf

Fotografiska börjar bröla

Fotografiska i Stockholm har inlett ett samarbete med närliggande Nya Carnegiebryggeriet för bryggeriet av en helt ny öl med namnet Echo. Ölet bryggs bland annat av överblivet surdegsbröd från Fotografiskas egna restaurang.

Ölet, en belgisk blond, bryggs då brödresterna blandas ihop med de ekologiska råvarorna humle och malt.

– Vår matfilosofi handlar om hållbar njutning så vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en öl som bryggs med vårt hembakade överblivna bröd. Vi strävar alltid efter zero waste och ser spill som en ny råvara, dessutom använder vi hela råvaran och uppnår med det unika smaksensationer. Vilket är precis vad detta öl bjuder på, då brödresterna fungerar som en smakförstärkare, säger Paul Svensson, matkreatör på Fotografiska i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078