23948sdkhjf

Livsmedelsindustrin - en attraktiv arbetsplats

I en undersökning från Västsvenska Handelskammaren framgår det att svenskarna har en positiv syn på den inhemska industrin och bland de tillfrågade i åldrarna mellan 18-79 år ansåg 83 procent att industrin i framtiden kommer att ha en likvärdig eller ökad betydelse för svensk ekonomi i framtiden.

– Bilden av industrin har förändrats, en bransch som för några år sedan ansågs vara grå och smutsig förknippar vi snarare med status och högteknologi idag, säger Evelina Wahlqvist, projektledare för studien och ansvarig för regional analys på Västsvenska Handelskammaren i en kommentar.

Undersökningen visar även att 31 procent har erfarenhet inom industrin, varav 9 för närvarande arbetar där. Ungefär hälften av de tillfrågade skulle med hög, eller mycket hög sannolikhet även rekommendera andra att arbeta inom industrin.

Frågan om vilken industri personerna i undersökningen helst skulle vilja jobba i visade att läkemedelsindustrin var populärast, följt av livsmedelsindustrin och sedan tillverkningsindustrin. Gruvindustrin och gummi, plast och mineralisk industri var minst eftertraktade.

Undersökningen visade också att en klar majoritet är positivt inställda till lärlingsutbildningar på gymnasienivå, hela 94 procent anser det som positivt varav 60 procent är mycket positivt inställda. 84 procent av de tillfrågade skulle även reagera positivt på om en ung nära bekant eller familjemedlem valde att läsa ett industritekniskt program på gymnaiset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109