23948sdkhjf

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Haymarkets barteam har skapat nya drinkar som är baserade på överblivna ingredienser från Scandics hotellfrukost. Detta som ett led i arbetet med att minska hotellkedjans klimatavtryck.

Sedan tidigare har Scandic tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Nu lanserar Scandic alltså ett antal hållbara drinkar med ingredienser som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna, som tagits fram av Haymarket by Scandics barteam, återfinns Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. De nya hållbara drinkarna kommer att lanseras på samtliga Scandichotell i slutet av juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078