23948sdkhjf

Alvestaglass förvärvar

Alvestaglass har köpt Nordic Mochi med säte i Göteborg.

Sedan 1 juli äger Växjöbaserade Alvestaglass glassdistributören Nordic Mochi som har en årsomsättning på 15 miljoner kronor. Nordic Mochi har merparten av sin försäljning i Sverige, Norge och Baltikum och anlitar sedan tidigare Alvestaglass för marknadsföring, försäljning och distribution av amerikanska Bubbies i Sverige.

– Vi är mycket glada att kunna förvärva Nordic Mochi, ett växande och lönsamt bolag som kommer att ge oss bättre närvaro i Norge och Baltikum. Dessutom ger förvärvet oss goda möjligheter att expandera vidare i nya länder i norra Europa med Bubbies högkvalitativa glass och våra egna exportprodukter, säger Richard Hertvig, vd på Alvestaglass AB.

Förvärvet förväntas ha en positiv effekt på Alvestaglass resultat 2019 och bidra med en ökad avkastning på eget kapital.
– Vi har jobbat med produkten i två år och vi ser potentialen. Det gäller att ha produkter som skiljer sig från mängden. Med köpet får vi agenturen i Norden, säger Richard Hertvig till Food Supply.

Nordic Mochi hade en nettoomsättning på 14,6 miljoner kronor och ett resultat EBITDA på 1,8 miljoner kronor för 2018. En fast köpeskilling om 1,2 miljoner kronor betalades vid tillträdet och därefter ska tilläggsköpeskillingar baserat på volym såld glass under 20190701-20210630 betalas, uppskattningsvis cirka 4 miljoner kronor.
Förvärvet finansieras med egen kassa initialt och tilläggsköpeskillingarna kommer att genereras genom vinster från försäljning.

De tidigare ägarna till Nordic Mochi följer inte med när verksamheten flyttas till Alvestaglass i Växjö.

Alvestaglass finns hos livsmedelshandeln, grossister, glassbarer och restauranger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094