23948sdkhjf

Atria lanserar vegetariskt varumärke

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Atria ger sig in i det vegetariska segmentet och lanserar nu ett helt nytt varumärke under namnet Vegyu. Det nya varumärket riktar in sig på restaurang och storkök.

– Vegyu är ett naturligt komplement till våra övriga kategorier inom Foodservice då flexitarianätandet ökar i Sverige. Idag är 42 procent flexitarianer, det vill säga personer som äter kött men som regelbundet byter ut köttet för att variera sin kost med vegetariska måltider, säger Pernilla Andersson, Brand & Product Manager, Atria Foodservice i en kommentar.

Först ut på marknaden blir en rad veganska produkter som inte är baserade på sojaprotein, däribland olika sorters burgare gjorda på allt från ärtprotein, svamp, baljväxter, rödbetor och grönsaker.

Mer om: Atria | vegetariskt
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Lösvikt framtidens trend?

De ska leverera nya processlinjer till Oatly

Laxodlare stäms av amerikanska staten

Förbättrat resultat i Mackmyras tredje kvartal

Höjd prognos för Rootfruit

Hon blir ny vd för Hemköp

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Max byter kaffeleverantör

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Något billigare mat i oktober

1

Fortsatta brister i livsmedelskontrollen

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Rootfruit säkrar miljonavtal

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Heineken ratar plasten

Så hamnade matavfallet i fokus

Förpackningen står för största klimatpåverkan

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Nu kommer Coca-Colas hallon

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Se alla Företagens egna nyheter

Har du koll på din produktion?

Fatpump i hygieniskt utförande

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Sänd till en kollega

0.156