23948sdkhjf

Arla släpper specialmjölk

Lanseringen planeras till andra kvartalet 2020.

Kommande vår lanserar Arla en ny typ av mjölk som ska vara ett segment mellan den konventionella och den ekologiska mjölken. Produkten har ännu inte fått något slutgiltigt namn utan går för tillfället under benämningen ”specialmjölk”. Det skriver tidningen Land Lantbruk.

Satsningen kommer inledningsvis att göras i Sverige och Danmark och den nya mjölken ställer högre krav på djurhållningen eftersom alla djur i besättningen ska gå lösa. Ytterligare ett krav är minst sex kvadratmeter yta per ko, inga helplatsboxar samt att underlaget ska bestå av torrt och mjukt strö. Totalt finns 14 konkreta krav.

– Vi fortsätter bygga på vårt koncept om djurvälfärd. På det viset är det en vidareutveckling av Arlas sommarmjölk med djuren på bete 25 procent längre tid än vad lagen föreskriver, säger Arlas medlemschef Peter Kofoed, till Land Lantbruk.

De leverantörer som blir uttagna kan räkna med cirka 8 öre mer per kilo mjölk men enligt tidningen är det många bönder som inte kommer att kunna leva upp till kravlistan.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141