23948sdkhjf

Spendrups vill bli fossilfria

Ansluter sig till DLF:s hållbarhetsinitativ.

Spendrups har länge satsat på hållbarhet för sina transporter och i nuläget är cirka 90 procent av de egna transporterna helt fossilfria. Som en del i den här hållbarhetssatsningen har bryggeriet nu valt att ansluta sig till DLF:s transportinitativ som har som målsättning att alla inrikes transporter, egenutförda och köpta, i DLF:s medlemsföretag, ska vara fossilfria senast 2025.

– Våra egna transporter är på god väg att bli fossilfria, bland annat genom vårt samarbete med Energifabriken där vi har tankar med HVO och RME på flera av våra terminaler. Därigenom skapar vi bra förutsättningar för att köra fossilfritt, säger Martin Valdemarsson som är chef för Supply Chain på Spendrups i en kommentar.

Enligt Martin Valdemarsson har företaget en stor utmaning framför sig då de distribuerar dryck över hela landet där det krävs en infrastruktur med tillgång till fossilfritt bränsle överallt. Därför ska Spendrups nu inleda ett kartläggningsarbete för att bättre förstå hur de ska klara av omställningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078