23948sdkhjf

Nettochefen ny vd för City Gross

Bergendahls Food omorganiserar efter förlust på 15 miljoner.

Bergendahls Food har gjort en förlust på 15 miljoner kronor kopplad till omstruktureringen av butiksnätet samt en e-handelssatsning som inte slagit rätt. Som en konsekvens av detta genomförs nu ett åtgärdsprogram där den största förändringen är en helt ny organisation från den 1 december. 

– Vi har under året stängt fyra City Gross-butiker vilket givetvis tynger resultatet. Under samma period har vår e-handel, som för de flesta handelsaktörer, varit kostsam. Tyvärr har vi inte heller haft den utveckling vi hade önskat i jämförbara butiker, berättar Håkan Åkerström, vd för Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

Omsättningen för Bergendahls Food ökade med 3,4 procent men resultatet försämrades från plus 147 miljoner kronor till minus 15 miljoner för det brutna räkenskapsåret 2018/19.

Nu kommer matjätten och nyligen tillträdde vd:n Håkan Åkerström att satsa på en omorganisering som innebär att City Gross blir ett dotterbolag med egen vd där Anders Wennerberg, tidigare Nettos chef i Sverige, tar över som företagets vd den 1 december.

Daniel Forss kvarstår i ledningen för City Gross med ansvar för drift och utveckling och samtliga resurser kopplade till City Gross kommer att samlas i organisationen.

Förändringen innefattar även ett utökat fokus på externa kunder. Alla resurser som i dag på olika håll i bolaget arbetar mot externa kundbutiker samlas i en organisation. Denna organisation kommer att ledas av Henrik Weiden som får titeln försäljningsdirektör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078