23948sdkhjf

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Ica Supermarket i Mora har kommit på ett nytt sätt att minska sitt matsvinn och samtidigt utöka sortimentet. Frukt som annars skulle slängts på grund av kosmetiska skäl tas nu hand av Mora Musteri och blir till just must.

– Man kan inte kalla det för annat än en succé, säger butikschef Anton Wattberg till Dala-Demokraten.

Två veckors svinn blev till 50 flaskor must om 33 centiliter som sedan sålde slut på en och en halv timme. Tanken är nu att fortsätta producera mer must men det kan bli svårt då nystartade Mora Musteri inte har lokaler lämpade för de låga vintertemperaturerna.

– Men vi tittar på alternativ så jag kan komma in i värmen och köra på under hela året, säger Fredrik Svensson som äger och driver nystartade Mora Musteri till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125