23948sdkhjf

Simris Alg tappar styrelseordförande

Fick in mindre pengar än väntat i företrädesemission.

Simris Alg sänkte i slutet av september sitt försäljningsmål för 2019 från 7-12 till 5-8 miljoner kronor. I tisdagens rapport, och efter bolagets nyss genomförda emission, nämns inte ens det nya målet.

Simris Alg omsatte 0,2 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Motsvarande niomånaderssiffra ligger på 1,5 miljoner kronor.

– Vi har inte ändrat några målsättningar. Men vi lyckades ju inte så jättebra i den företrädesemission som precis avslutats. Vi måste tillbaka till ritbordet för att kolla på våra satsningar och på vad vi kan göra. Men än så länge har vi inte ändrat några mål, säger bolagets vd Fredrika Gullfot till Nyhetsbyrån Direkt.

Simris Alg kommer via företrädesemissionen få in 28 miljoner kronor före emissionskostnader. Det är cirka 10 miljoner kronor mindre än planerat och Fredrik Gullfot säger att det eventuellt innebär att bolaget inte kan satsa lika hårt som det var tänkt.

Tror du fortfarande att ni kommer kunna omsätta 5-8 miljoner kronor under 2019?

– Jag tänker inte svara på det nu, säger Fredrika Gullfot som vill framhålla att det handlar om ett mål och att det inte är, eller har varit, någon regelrätt prognos. Simris Algs vd säger också att hon personligen inte tänkt på att målet borde ha varit med i rapporten.

När algbolaget sänkte försäljningsmålet i slutet av september hänvisades till en försenad e -handelsplattform. Då var planeringen att den nya plattformen skulle lanseras under oktober och Fredrika Gullfot sade till Direkt den försäljningsökning som bolagets prognos indikerade för det andra halvåret främst skulle ske genom den nya e-handelsplattformen.

Plattformen är ännu inte lanserad och Simris Algs vd lämnar ingen ny explicit bedömning om när den försenade plattformen kan sjösättas.

– Vi jobbar vidare med den gamla plattformen parallellt. Men när den nya släpps vågar jag faktiskt inte svara på.

Det var ju den kritiska faktorn för att nå de 5-8 miljonerna för 2019 och nu kan du alltså inte säga när den ska släppas?

– Det är i närtid, så mycket kan jag säga, svarar Fredrika Gullfot.

På måndagskvällen blev det känt att Simris Algs styrelseordförande Pia Gideon lämnar sin post i dag tisdag för att "det råder delade meningar mellan ordföranden och delar av styrelsen om hur bolaget ska drivas". Fredrik Gullfot, som sitter i styrelsen och som är bolagets tredje största ägare,
vill inte säga mer om detta annat än att oenigheten handlar om "stort som smått".

Simris Alg redovisar ett rörelseresultat om -6,4 miljoner kronor (-5,5) för det tredje kvartalet 2019. Nettoresultatet för det First North-listade bolaget uppgick till -7,1 miljoner kronor (-6,5).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ica-handlaren startade hydroponisk odling – levererar nu till flera butiker
Lantmännen säljer sin del i Foodhills
Greenfood goes bananas
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141