23948sdkhjf

HK Scan ska bredda utbudet

Vände till positivt resultat i tredje kvartalet.

HK Scan har haft en tuff period men det ser nu ut att ljusna. Under första halva av året lyckades koncernen minska sina kraftiga förluster i jämförelse med året innan och nu i tredje kvartalet har HK Scan även lyckats generera ett rörelseresultat på 4,5 (-9,8) miljoner euro. För hela perioden januari-september uppgick rörelseresultatet till -16.7 miljoner euro (-44,8). Försäljningen under det tredje kvartalet steg med 5,6 procent till 439,4 (416,2) miljoner.

Orsaker till det förbättrade resultatet uppges främst bero på den finska kyckling-produktionen men även ett framgångsrikt implementerat besparingsprogram.

I samband med rapporten meddelade HK Scan också att koncernen antagit en ny strategi som ska bygga vidare på de förändringar som redan genomförts för att öka lönsamheten. Den nya strategin innebär att HK Scan ska lägga större fokus på lands-specifika driftsmodeller samt satsa på nya produkter och råmaterial.

– Konsumenternas köpvanor och beteenden förändras snabbt. På HK Scan så tror vi på en framtid med varierad, hälsosam och ansvarstaget framtagen mat. Vi siktar på att öka vinstmässigt till att bli ett mångsidigt livsmedelsföretag som har en starkare närvaro i våra kunders matögonblick, säger HK Scans vd Tero Hemmilä i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095