23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Först med veganska revbensspjäll

Nederländskt företag lanserar första kommersiella alternativet.

Det nederländska företaget Ojah som tidigare gjort sig kända för det veganska kycklingalternativet Plenti har meddelat att de efter sex års utveckling nu på den franska mässan FIE Paris lanserar världens första veganska revbensspjäll.

"Revbensspjällen" är producerade med företagets nya innovation, Heppi, som tillverkas av gula ärtor och som enligt utsago ska ha samma textur, känsla och saftighet som vanligt kött. Spjällen består endast av ärtor och vatten och har en hög proteinhalt

Till en början ska spjällen introduceras i nederländska restauranger och andra servicepunkter för att senare under 2020 säljas till utvalda livsmedelsproducenter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.114