23948sdkhjf

Grönsakshuset fortsätter växa med nytt förvärv

Grönsakshuset i Norden, en av landets ledande leverantörer av frukt- och grönt har nu vuxit sig större genom förvärv av Köket & Gården.

Läs också: Grönsakshuset blir rikstäckande butiksleverantör efter förvärv

Grönsakshuset förvärvade under kort tid under 2016-2017 ett flertal företag, då med målet att bli rikstäckande, men har sedan dess varit inne i en konsolideringsperiod. Men nu var det alltså dags igen i och med köpet av Köket & Gården som bland annat har en digital saluhall där odlare och kockar kan mötas.

– Dels så får vi tillgång till lokaler i Helsingborg vilket gör att vi blir ännu bättre på att vara rikstäckande. Det är ett trevligt företag med ett intressant koncept med den digitala saluhallen som gör det ännu enklare för oss att möta våra kunder, säger Håkan Larsson, vd på Grönsakshuset i Norden.

Redan 2017 hade Grönsakshuset stora planer för framtiden och Håkan Larsson sa då att målsättningen var att bli störst i landet, ett mål som kvarstår:

– Målet är fortfarande att bli störst i Sverige och nu siktar vi inte längre på en miljard i omsättning utan snarare två, säger han.

Läs också: Grönsakshuset rekryterar platschef

Idag omsätter Grönsakshuset cirka 500 miljoner kronor och Köket & Gården cirka 120 miljoner kronor, vilket gör företaget till en av de största på marknaden.

Grönsakshuset har även nyligen införskaffat en fabrik som ska tillverka vegetariska och veganska produkter, tillverkade av svenska råvaror, vars produktion startade upp under hösten.

Grönsakshusets förvärv är det andra stora förvärvet i branschen på kort tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125