23948sdkhjf

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Stjärnkrogen har tingat hela skörden.

Gry är en ny fjällrödingrom från Lappland. För närvarande serveras den bara på ett enda ställe: stjärnkrogen Frantzén. Björn Frantzéns trestjärniga krog i Stockholm har tingat all jungfrurom som västerbottniska företaget Umlax skördat i sina odlingar i sjöarna Malgomaj och Hornavan.

– I år blev det bara 5 kilo rom. Så är det, man kan inte bestämma över naturen, konstaterar Umlax vd och grundare Josef Nygren på företagets hemsida.

Frantzén har köpt upp varenda gram av Gry-rommen. Dessutom har krogen lagt in en beställning för framtiden.

– De har tingat allt vi får fram de närmaste åren. De vill ha större volymer, men just nu har vi inte det, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Salthalten är avgörande för upplevelsen av rommens smak och textur. För att den lilla skörden skulle bli perfekt tog Umlax hjälp av Lars Brennwald, kock på restaurang Frantzén.

– De har krav på sina produkter och det märker man när man ska skicka dit något. Det var en otroligt rigorös kontroll och de har även besökt och kontrollerat produkten på många sätt – och de är fantastiskt nöjda med den också, säger Josef Nygren till Folkbladet.

Fjällrödingrommens milda och friska smak påminner om forell- och regnbågsrom, men romkornen är mindre och har en annan färg. Det närmaste året finns alltså hela skörden av fjällrödingrommen Gry hos restaurang Frantzén.

– Men när det är dags för nästa kramning, hösten 2020, tror vi att fler ska kunna få chansen att prova en ny skörd av jungfrurom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079