23948sdkhjf

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Det amerikanska företaget Impossible Foods, som i likhet med Beyond Meat verkar inom sektorn växtbaserade köttersättningsprodukter, kommer i januari att lansera två produkter som liknar fläskkött.

Det meddelade bolaget på måndagen, enligt tidningen Washington Post.

De två nya fläskprodukterna, som benämns Impossible Sausage, ska lanseras vid 139 amerikanska Burger King-restauranger i slutet av månaden.

I november rapporterade Bloomberg News att Impossible Foods har ställt in siktet på världens största köttmarknad: Kina, som står för 28 procent av köttkonsumtionen i världen.

För att lyckas i Kina måste Impossible Foods få fram en riktigt bra produkt som liknar fläsk och griskött, då det är favoritmaten för många kineser. Arbetet är på god väg, uppgav bolagets vd Pat Brown för Bloomberg TV då.

"Vi har redan mycket bra prototyper för växtbaserat fläsk. Det är egentligen bara en fråga om om att kommersialisera och skala upp", sade han till kanalen.

Av kinesernas dagliga köttintag utgörs över 60 procent av griskött, men den pågående epidemin av afrikansk svinpest har drivit upp priserna kraftigt och därmed blivit en plåga för många av landets hushåll.

Impossible Food vill också ta sina produkter till Europa. En ansökan om tillstånd för att företaget ska få använda soja-leghemoglobin ligger hos EU som har strikta regler gällande modifierad mat.

Impossible Foods är för närvarande inte börsnoterat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094