23948sdkhjf

Espresso House till dagligvaruhandeln

En av nordens störst kafékedjor, Espresso House, kommer nu även ta plats på butikshyllorna. Under det kommande kvartalet kommer nämligen Espresso House att börja sälja sitt kaffe i Sverige, Norge och Danmark.

Utrullningen av bryggkaffe, espressobönor och kaffekapslar kommer att ske successivt och I Sverige kommer kaffet att finnas i utvalda Ica-butiker. Det blir första gången Espresso House etablerar sig på butikshyllan.

Bryggkaffet och espressobönorna som ska säljas är ett så kallat Specialty Coffee, ett premiumkaffe som ungefär endast 5 procent av världens kaffe kvalificerar sig som, enligt Espresso House

– De är mer angelägna än tidigare att förstå kaffets ursprung och de olika sorter som finns och kan skilja på kaffe och kaffe. Det vi erbjuder i våra coffee shops kommer finnas kvar, men vi vill också ge dem som inte har tid att besöka våra caféer en chans att njuta av ett väldigt gott kaffe. Därför etablerar vi oss i dagligvaruhandeln, säger Tobias Larsson, DVH ansvarig på Espresso House i en kommentar.

I och med lanseringen av kaffet presenterar även Espresso House ett nytillskott i sitt sortiment i formen av kaffekapslar.

– Vi tittar kontinuerligt på hur vi kan utveckla erbjudandet och kaffekapslar är en spännande expansion som vi tror på. Det ska bli spännande att följa hur vår satsning i dagligvaruhandeln kommer att utveckla sig, säger Tobias Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079