23948sdkhjf

Han blir Dagabs vice vd: "Extra väl lämpad”

Peter Holm lämnar Willys för att efterträda Simone Margulies.

I november utsågs Simone Margulies till ny vd för Hemköp. Nu står det klart vem som efterträder henne som vice vd på Axfoodägda Dagab. Peter Holm, i dag försäljningschef på Willys, får även titeln affärsområdeschef för märkesvara & affärsanalys på Dagab Inköp och Logistik.

– Det motiverar mig att få fortsätta utveckla kunderbjudandet, men nu med alla Axfoods särskiljande matkoncept för ögonen. Med stor respekt för det arbete som märkesvara- & analysteamet har åstadkommit ser jag fram emot att bygga vidare och utveckla affärsområdet tillsammans med mina nya kollegor och medarbetare. Det blir både givande och utmanande, säger Peter Holm i en kommentar.

Hans bakgrund inom dagligvaruhandeln är gedigen, bland annat med vd-poster för Santa Maria, Brämhults och Löfbergs Lila. Peter Holm tillträder senast den 1 juni och kommer då att ingå i Dagabs företagsledning och rapportera till Dagabs vd Nicholas Pettersson.

– Vi har ju jobbat ihop länge och Peters affärskunnande och sakkunskap i kombination med hans ledaregenskaper kommer att bidra till Dagabs fortsatta utveckling. Hans bakgrund täcker in både exekutiva befattningar i leverantörsledet och kedjeperspektivet från Willys, vilket gör honom extra väl lämpad för den roll han nu ska axla hos oss. Det känns fantastiskt bra, säger Nicholas Pettersson. 

Simone Margulies lämnar Dagab för Hemköp den 1 februari. I väntan på att Peter Holm tillträder går Dagabs analyschef Gustav Rettler in som tillförordnad affärsområdeschef. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11