23948sdkhjf

Storägare i Siljans Chark i likvidation

För tre veckor sedan kom nyheten om att HK Scan valde att lämna sitt storägarskap i Siljans Chark och lämna tillbaka sina aktier till Siljans Chark. Nu rapporterar Dalarnas Tidningar om att Siljans Charks näst största delägare Älska Lokalt är i likvidation.

Älska Lokalt bildades då flera dalabönder inte ville att det skulle bli finskt styre i Siljans Chark varpå fyra företagare i Dalarna gick samman och bildade företaget. Företaget var lönsamt i början men har de senaste fyra åren drabbat av förluster och ägarna har fått skjuta till kapital och företaget har tvingats skriva ner värdet på sina tillgångar i Siljans Chark.

Beslut om likvidation av bolaget togs frivilligt den 13 december 2019 och den 9 januari bytte företaget namn från Älska Lokalt ill Cibum coetus. Nu drivs företaget av en likvidator och Älska Lokalt äger i dagsläget 14 procent av aktierna i Siljans Chark.

Nu söker företaget köpare till aktierna och en potentiell köpare är Jan Forssell som driver Bjursås Lantbruk, en av de fyra som startade Älska Lokalt och som också är styrelseordförande för Siljans Chark.

– Jag är ju en spekulant. Jag har min verksamhet och jag brinner för det här och jobben. Det är ju i Dalarna. Det betyder väldigt mycket att vi har ett lokalt slakteri. Både för vårt varumärke och alltihop, säger Jan Forssell till Dalarnas Tidningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141