23948sdkhjf

Leverantörer inleder samarbete i livsmedelsindustrin

Scanvaegt Systems A/S och Marelc Food Technologies bvba har med början 1 februari 2020 inlett ett strategiskt samarbete gällande hård- och mjukvarulösningar för livsmedelsindustrin. Båda företagen är ledande leverantörer av automationslösningar, främst till livsmedelsindustrin i hela världen. Med det nya strategiska samarbetet kommer kunderna att erbjudas ett utökat utbud av processlösningar som kan förbättra deras konkurrensförmåga.

Scanvaegt Systems och Marelc Food Technologies har under flera år haft ett gott samarbete kring försäljning av vägningslösningar till den marina sektorn i Danmark. Med det nya strategiska samarbetet får kunderna tillgång till Scanvaegts och MARELECs kombinerade produktutbud, inklusive kompletta lösningar. Tillsammans med det omfattande servicenätverk som Scanvaegt erbjuder över hela Europa, kommer det nya samarbetet att innebära en vinst för kunderna, menar företagen.

– Med det nya strategiska samarbetet får livsmedelsindustrin en leverantör med en sammanlagd erfarenhet på mer än 100 år inom kompletta lösningar med hårdvara, industrimjukvara och service. Kunden får alltså hela värdekedjan från en och samma leverantör till ett konkurrenskraftigt pris, säger Jan Elgaard, VD i Scanvaegt Systems.

Samarbetet kan ses mot bakgrund av förändringar och nya trender i livsmedelsindustrin, med ett allt ökande behov av automatisering - både när det gäller livsmedelssäkerhet, miljö och utgifter. Trenden med fler enpersonshushåll och mindre matspill speglar ett behov av kött-, fjärderfä- och fiskprodukter samt växtbaserade proteinprodukter, i flera varianter/portionsstorlekar än vad som finns idag.

– Vi är glada för att det här strategiska samarbetet blev verklighet, och vi ser fram emot att kunna erbjuda optimerade lösningar som uppfyller marknadens föränderliga behov till både våra direktkunder och konsumenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Finland och Österrike. Lösningarna som erbjuds i Polen, Rumänien och Sydafrika kommer att vara ett samarbete mellan våra företag och den lokale MARELEC-återförsäljaren. Samtidigt ser vi fram emot att anställa fler medarbetare redan under 2020, säger Jan Elgaard.

Marelec har funnits på marknaden sedan 1983, och VD och delägaren Piet Rommelaere är nöjd med det nya samarbetet:

– Vi ser en rad likheter mellan Marelec och Scanvaegt. De är ungefär samma storlek som vi, och har samma professionella tillgång till kunderna. Scanvaegt kan öppna upp den skandinaviska marknaden för oss, och har ett kompetent och välutvecklat servicenätverk i hela Europa som kan ge en extra dimension till vårt produktsortiment. Vi känner till dem sedan innan från samarbetet med den marina sektorn i Danmark. Ett samarbete som har varit gott. Jag ser därför fram emot att medverka till att serva marknaden, och är väldigt glad över det nya formaliserade samarbetet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.922