23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Mikrobryggeriet Omnipollo har sedan starten 2010 kontraktbryggt all sin öl hos andra, men nu är tiden kommen för ett eget bryggeri. Det nya bryggeriet kommer att inhysas i en kyrka i Sundbyberg som redan tidigare använts som bryggeri, men Omnipollo ska investera i bryggeriet för att på så vis öka bryggkapaciteten.

Omnipollo hade sökt lokaler i närmare tre år innan de fastnade för den i Sundbyberg. Tanken är att Omnipollo ska kunna bjuda in bryggare från hela världen, bryggare som tidigare välkomnat dem de senaste tio åren.

– Vi hoppas utveckla denna fantastiska plats och tror det kommer att tisslas om den i hela världen, säger Henok Fentie, grundare Omnipollo, i en kommentar.

Den första kommersiellt tillgängliga ölen från Omnipollos nya bryggeri beräknas att nå
allmänheten i april i år.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047