23948sdkhjf

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

Stora Enso utökar sitt utbud av förnybara förpackningsmaterial med nya dispersionsbarriärer för pappersbägare och livsmedelsförpackningar. Den nya barriärlösningen möter marknadens krav på miljövänliga, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

De nya dispersionsbarriärerna Aqua och Aqua+ by Stora Enso är fria från högfluorerande ämnen och används i bägarkartong och livsmedelsförpackningar utan något ytterligare plastskikt. Aqua är fettbeständigt och Aqua+ är både vätske- och fettbeständigt för att garantera att förpackningarna fungerar optimalt och skyddar maten i olika användningsområden.

– De nya barriärerna riktar sig till återförsäljare och varumärkesägare som vill förbättra återvinningsbarheten för sina förpackningar och tillgodose miljömedvetna konsumenters önskemål. Materialen lämpar sig för pappersmuggar och förpackningar för glass, snabbmat samt frysta och torra livsmedel, säger Ebba Mannheimer, Head of Business, New Barrier Solutions, Division Packaging Materials.

Stora Ensos kartonger är tillverkade av förnybara träfibrer från hållbart skogsbruk. Aqua-produkternas yta är behandlad med vattenbaserad dispersionsteknik som gör kartongen vätske- och fettbeständig under användning, men bryts ned som papper i återvinningsprocessen för maximal fiberåtervinning och högre återvinningsvärde.

För att utöka designmöjligheterna och funktionaliteten erbjuder Stora Enso två olika kartongkvaliteter med dispersionsbarriären. CKB Nude Aqua by Stora Enso är en naturligt brun kraftkartong för användningsområden med kortvarig kontakt med livsmedel, till exempel snabbmat och torra livsmedel.

Cupforma Natura Aqua+ by Stora Enso är ett material för pappersmuggar, med dispersionsbarriär på ena sidan för varma drycker eller på båda sidor för kalla drycker och glass. Materialen kan tryckas och konverteras med befintliga maskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08