23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Ökad nötslakt och minskad mjölkproduktion

Under 2019 ökade slakten av nötkreatur med 2 800 ton i jämförelse med året innan., en ökning på 2 procent. Samtidigt minskade antalet mjölkkor med 11 700, vilket är en minskning på 4 procent, det framgår av nya siffror från Jordbruksverket.

Det lägre antalet mjölkkor under 2019 kompenserades inte av en högre avkastning per ko vilket innebar att mjölkproduktionen minskade i Sverige. Mejerierna vägde in 2 704 tusen ton mjölk under år 2019 att jämföra med 2 760 tusen ton under år 2018. Det är en minskning med 2 procent.

Produktionen av konsumtionsmjölk, grädde, ost och mjölkpulver minskade jämfört med föregående år. Samtidigt ökade produktionen av smör med 5 procent.

Slakten av fjäderfä under 2019 ökade med 4 procent till 162 100 ton. Under 2019 minskade även slakten av gris och får och lamm med 4 procent respektive 9 procent.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|