23948sdkhjf

Steffo Törnqvist och matkooperativ i samarbete

Den Umeåbaserade livsmedelskoncernen Förenade Matfabrikanterna har kommit överens om ett samarbete med den kända tv-profilen Steffo Törnqvist där de tillsammans ska arbeta fram nya produkter för dagligvaruhandeln.

– Det här är ett gäng småskaliga hantverksproducenter som gör förbannat bra grejer. Det saknas sannerligen vare sig kunskap eller passion. Och kan jag bidra med mina perspektiv och piffa upp en eller annan produkt, så kan det bli hur kul och gott som helst, säger Steffo Törnquist i en kommentar.

Förenade Matfabrikanterna är en samling av företag som grundades 2017 då Vindelns rökeri förvärvade Norums fiskrökeri och idag ingår även Familjens Hansen Charkuteri, Fru Hellmans Choklad och Bryggverket i koncernen.

– Vi vill att det småskaliga mathantverket ska kunna ha en bestående plats på marknaden och sprida våra produkter i ett nationellt perspektiv, och vi är säkra på att ett samarbete med Steffo kommer att hjälpa oss på vägen, säger Robin Karlsson på Förenade Matfabrikanterna.

Tanken är att några produkter ska vara färdiga för lansering redan innan midsommar.

– En del produkter går ganska snabbt att experimentera fram och tillverka, medan andra behöver betydligt längre tid. Eftersom jag jagar mycket, och såklart tar hand om köttet är jag oerhört noga med att råvarorna håller toppklass, inget annat duger. Ingen ska förresten bli förvånad om det dyker upp produkter från mina egna jaktmarker, säger Steffo Törnqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094